Odborový svaz STAVBA ČR (OS STAVBA)

Hlavní činností OS STAVBA ČR je prosazování a obhajování oprávněných požadavků svých členů, jejich zaměstnaneckých, mzdových, pracovních, sociálních zájmů a nároků, základních lidských a občanských práv. Za tímto účelem svaz zejména kolektivně vyjednává s cílem uzavírat kolektivní smlouvy na všech úrovních.

OS STAVBA ČR je otevřená, samostatná, nevýdělečná, dobrovolná organizace sdružující své členy zejména ze stavebnictví a dalších oborů s ním souvisejících za účelem ochrany jejich hospodářských a sociálních zájmů. Zajišťuje servis pro základní a místní organizace svazu prostřednictvím regionálních manažerů a svazového inspektora BOZP.

OS umožňuje členství v odborových organizacích působících u konkrétních zaměstnavatelů, dále nabízí servis a veškerou pomoc při založení odborové organizace a v neposlední řadě nabízí i individuální členství, jehož součástí je i účast v podpůrném fondu.

OS spravuje Podpůrný fond, do kterého se může přihlásit každý člen. Z fondu lze čerpat příspěvky v případech uvedených v jeho statutu (nezaměstnanost, dlouhodobá pracovní neschopnost, živelná pohroma, narození dítěte).

Předseda:

Ing. Pavel Zítko